Redovisning delkurs 1

De andra två grupperna, bild på våran redovisning kommer när jag får dom av en i min klass! Uppgiften var att gestalta utifrån vad vi har för tankar kring kursen och de fyra begreppen, kreativitet, fantasi, kommunikation och estetik! Sedan även en handdocksteater med en situation ur värdegrunden, baserat på någon vfu erfarenhet.

Förberedelser för Redovisning delkurs 1


Drama-saga

Håller på och skriver min första drama-saga. Lägger upp den här när jag är klar med den. Drama-saga är när man berättar en saga för barnen, fast istället för en bok eller dylikt så är man själv utklädd, eller använder ett gosedjur, handdocka eller det som passar bäst in i sagan. Detta är frå nen av våra drama lektioner i SkaVe, med underbara Ann-Marie Webster. En annan viktig del är att man engagerar barnen i sagan, dom skall känna sig delaktiga. Ha med lite lekar, sånger, känsleövningar i sagan också som bryter det hela och håller uppe barns intresse för vad som händer. Min saga som kommer komma upp (någon gång) ger er nog en klarare mening med vad jag menar. Testade den med några av barnen på min VFU och det var jätte uppskattad, vilket var väldigt roligt att få uppleva!

VFU

VFU imorgon, eller verksamhets förlagd utbildning som det så fint heter. Skall bli roligt att träffa alla igen!! Jag kommer att blogga mer här när jag har tid, för jag har så himla mycket bra inspiratioin som jag vill ha upp här! Så ha tålamod med mig, det kommer.

Handdocka!

I onsdags gjorde vi handdockor i skolan!
Började med en fyrkantig skumgummi bit som vi fick skapa utav.
Bilder säger mer än 1000 ord, så här är ett litet kollage från dgen!

Min trumma!

Alla sidor av min finfina trumma!!

Satt och pyssla en bra stund, men är nöjd med resultatet!

Kreativitet

Idag har vi gjort egna instrument i skolan. Vi gjorde bland annat en trumma och våran lärare för dagen ville få oss att tänka utöver det vanliga och bli så kreativa vi bara kunde. Vi gjorde två instruement till, sen fick vi även hitta på eget om vi ville och hann. Kreativiteten kom fram som bäst när jag målade min trumma, jag skall visa bild nån dag snart, så skall ni få se! Men något tänkvärt från dagen: Kreativiteten är som störst hos barn, det som stoppar kreativiteten och gör den mindre är omgivnignen, vuxna som säger att "dom inte får" och "det är fel". Ta ett steg tillbaka när ett barn har gjort något som är fel och fråga istället varför dom har gjort som dom gjort. Kreativitet skall inte hämmas. Den skall uppmuntras!

Idag har jag vart kreativ och gjort ett eget instrument!

Första dagen

Jag känner på mig att detta kommer bli ett fantastiskt år!! Första dagen har varit kanon! Imorgon står drama på schemat! Detta kommer bli så bra!! =)

RSS 2.0