Bulleribock!

- Bulleri bulleri bock! Hur många horn står det opp?!
- Nio?
- Nio du sa och åtta det va! Bulleri bulleri bock!
-
Räkneramsa där barnen satte in fingrar i ryggen och jag skulle gissa hur många det var. Barnen tyckte detta var jätte rolig att leka med mig, för jag gissade fel antal hela tiden! ;) Och jag kan ju erkänna att detta var inte att jag gjorde mig till, jag va helt enkelt dålig på att gissa!

Klart igår kväll!

Hemtentamen klar igår kväll, kändes väldigt skönt, nu är det bara att invänta resultatet!!//Anna-Maria

Miljömedvetenhet

Hållbar utveckling är ju ämnet i skolan för tillfället, det är det jag skriver min hemtenta om (300 ord kvar, börjar se ljuset i tunneln!) När man arbetar med små barn så är det frågan om att inkludera det i vardagen. Lägg papper i pappersinsamling, källsortera, plocka kräp när man är ute på promenad, prata lite om vad det är för olika växter och insekter man ser på utflykter osv. Låt barnen leta insekter med lupp och ha en insketsbok för barn med ut i skogen så dom får se i boken vad det är för insekter dom har hittat. Samma med växter. Ger man barn kunskap och ger dom en relation till naturen och miljön så blir dom mer medvetna i senare år. Se något har jag allt lärt mig i denna delkursen ocskå!


Låt barnen se, upptäcka och utforska! (Bild: Björn Ackre - http://www.ackre.se/)


TESTAR MIG FRAM!!!

Just nu leker jag bara med design, det var väldigt längesen jag ändrade min andra blogg så jag kommer inte riktigt ihåg hur man gör, så testar mig fram!! Den fin fina headern har ELIN gjort till mig!! TACKAR JAG SÅÅÅ MYCKET FÖR!! Skall nog få den i ett större format, men ni får hålla till godo, vill ju att bloggen i alla fall skall se lite inbjudande ut!//Anna-Maria

Skrivuppgift 1

Har fått veta betyget på första skrivuppgiften i kursen och jag blev godkänd! =) Alltid en början! Några delmoment kvar men snart är kursen färdig och det är sommarlov!


/Anna-Maria

Härliga krokodilen!

Illustratör: Anna-Maria Ackre


Nyss så träffa´ jag en krokodil, som körde runt i en bil
Han var rätt tjock och fet och blåste i trumpet
Men bilen var för trång och svansen var för lång
så den fick ligga på ett litet flak därbak!!

Ursäkta röran, vi bygger om.

Bloggen är ju under uppbyggnad så ha lite översikt med design och uppdatering så här i början. Det kommer rulla på bättre, och vara en finare blogg att komma in på om ett tag! Hoppas alla haft en bra dag! Själv har man haft lite matematik inlärning med 5 åringar i form av pärla på pärlplattor! Härma mönster, räkna ut hur många pärlor som behövs innan man är färdig osv. Kanon!

//Anna-Maria

Hemtentamen i hållbar utveckling

Just nu är det jobb på förskola hela dagarna och tenta skrivning på kvällarna. Hållbar utveckling, inlämning 31 maj. Detta hoppas jag att jag skall lyckas bra med!
/Anna-Maria

Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Hej hopp i nystarten!!

Hej hallå, Anna-Maria heter jag och jag går min första termin till förskolelärare med inrikting mot skapande verksamhet för tidigare åldrar och specialpedagogik. Denna blogg tänkte jag ägna åt min skolgång och även tips och idéer för förskolelärare. Det kommer det komma upp gammalt traditionellt tillsammans med nytänkande. tips på allt från pyssle, sånger, lekar, teman m.m.. Jag hoppas detta går vägen så det blir ett ställe att samla infromtation på som är användbart både för mig och andra!! Kram på er!


Illustratör: Anna-Maria Ackre

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0