Sagoprojektet Blaffen - i bilder 1

Jag blir målad till blaff:

 

Madde är gammeltomten:

 

Maria är döva älvan:

 

Repetetion regnbågshäxan:

 

Malin som berättare:

 

Lenah i trollmorsperuk:

 

Backstage:

 

Effekten av att lägga skogsbelysning på kulisserna:

 

Jag är BLÅ:


Sagoprojektet Blaffen

BLAFFEN - Ett äventyr i färg och fantasi med skogens alla mystiska väsen. Långt inne i skogen fylld av magiska och förtrollade varelser, ligger ett litet, litet hus. Här inne bor blaffarna, en liten familj som liksom många andra varelser är helt okända för allmänheten. En tidig morgon vaknar Blaffen och upptäcker att han blivit helt blå! Förfärad flyr han ut i skogen.... En föreställning där barnen medverkar i Blaffens sökande efter sin vanliga färg!

Detta är ett projekt vi har jobbat med i ett antal månader i skolan, en teater med musik och rytmik inslag där barnen medverkar i stora delar av föreställningen. Vi är 12 personer som har samarbetat och lagt ner våran själ i detta och idag var sista dagen på ett slitsamt men väldigt lyckat projekt!

Storyn i kort:
Blaffen
vaknar som sagt och upptäcker att han har fel färg han är blå istället för sin vanliga färg, så han rymmer hemifrån. Först möter han en gråtande tomte vars luva har fastnat i ett träd. Tomten berättar också att han vart hos Regnbågshäxan, för luvan hade blivit blå och hon hjälpte honom att få tillbaka den röda färgen på luvan. Blaffen, med hjälp av barnen, hoppas så marken skakar och får ner luvan och undrar vem den där häxan var som tomten pratade om. Han säger att gammeltomten i tomtebyn vet vägen till henne och Blaffen följer med för att prata med honom.

Väl i tomtebyn upptäcker dom att tomtarna har så tråkigt dom har semester så här efter jul och det finns verkligen ingenting att göra. Blaffen skall hjälpa tomtarna att få roligt igen så dom leker dansstopp till "Mama-Lola" där dom gör massa tokgiheter när musiken tystnar istället för att bara stå helt stilla. Tomtarna tycker detta är roligt och följer med i leken. Efteråt så tackar gammeltomten Blaffen och ger honom en röd färg som tack för att han lekt med dom. Blaffen frågar gammeltomten efter vägen till Regnbågshäxan, han tar fram sin iPhone och visar vägen på den.

Blaffen går vidare i skogen och hör helt plötsligt några som nynnar på "Popular" i skogen. Då ser han några älvor som dansar, spanar och spejar. Han undrar vad dom gör och dom berättar att dom letar efter deras syster som är borta. Blaffen hjälper dom att leta och hittar tillslut systern som sitter och gråter bakom ett träd. Han frågar vad som är fatt och hon skriker tillbaka att hon inte hör någonting! Och hon är så ledsen för att när hon itne hör så kan hon inte dansa som sina systrar. Dom tycker hon ska försöka och när hon gör det så dansar hon helt annorlunda mot vad dom gör.  Hon sätter sig skriker och gråter och Blaffen sakll trösta henne. När han gör det så märker han att det sitter faast något i älvans öra, han drar ut det och PLOPP så flyger det ut en majskolv ur örat! Nu hör älvan igen och vill dansa med sina systrar. Då ber dom henne att visa sina dans, som såg så rolig och häftig ut. Popular drar igång igen och älvorna, barnen och blaffen dansar som den döva älvan dansade. Hon blir jätte glad och tackar Blaffen som nu skall vidare på sitt äventyr. Älvan undrar var han ska och Blaffen berättar vad som har hänt. Älvan tycker Blaffen är väldigt fin i sin blåa färg, men ger honom den gula majskolven som tack för hjälpen.

Nu börjar det skymma och Blaffen fortsätter på sitt äventyr. Han hör något som spelar gitarr i skogen och så ser han trollen. Trollen blir först rädda för Blaffen, men med hjälp av barnen övertygas dom att Blaffen inte är farlig. Trollen behöver Blaffens hjälp, för dom kan bara prata om dom har instrument, men nu är alla instrument borta utom urtrollets gitarr. Blaffen hittar instrumenten, och barnen får hjälpa till att testa så dom fungerar. När alla trollen fått instrument och barnen fått testa en stund med lite olika övningar som ett av trollen hittar på så samlas alla barnens instrument in och ges till trollen "inne i grottan". Nu skall detta firas med en stor fest och trollen, barnen och Blaffen dansar kring en lägereld och sjunger på "Trollen dansar" (En barnlåt om dansande troll till toner av bergakungens sal). Sen blir det natt, och trollmor sjunger "Trollmors vaggsång"

På morgonen så vaknar trollen av att Blaffen sitter och storgråter på en sten. Han är så ledsen för att han inte hittar sin vanliga färg, den röda han fick av tomtarna och den gula han fick av älvorna va ju inte rätt färger. Trollmor försöker trösta genom att ge honom trollens färg, en brun vante. Blaffen tjuter för det är inte heller rätt och gråter fram att han vill hitta Regnbågshäxan. Trollmor berättar då att häxan är trollens granne och att hon bara bor på andra sidan muren, ett stenkast där ifrån. Blaffen blir jätte glad och rusar dit på detsamma.

Han springer fram till Regnbågshäxan och frågar om inte hon kan hjälpa honom. Regnbågshäxan rimmar i allt hon säger och hon är lite knasig och lyckas inte alltid med det hon skall färga, men hon hjälper gärna Blaffen. Hon blandar i färgerna som Blaffen fått på sin resa tillsammans med allt möjligt som drakpiss, spindlar, smurfsnor och fingrar. Barnen får hjälpa henne med trollformlen "Bibidi-babidi-BO" och varje gång dom säger den så pruttar grytan högt och tydligt  när drycken är färdig! Efter tre försök lyckas hon hitta Blaffen rätta färg som är "En färg som är väldigt skön.. Och färgen heter GRÖN"

Blaffen blir lycklig över att hittat rätt färg men tvekar på att dricka, han har ju mött röda tomtar, gula älvor och bruna troll men ingen som är blå. Blaffen bestämmer sig för att det behövs nån som är blå i skogen och ger tillbaka glaset till häxan. Då hör han nån som skriker på honom borta i skogen, hans mamma och pappa kommer springandes. När dom ser varann kramas dom och hans mamma och pappa berättar att dom vart så oroliga nu när han varit borta, Blaffen berättar varför han rymde och då säger dom till honom att det spelar inte någon roll vilken färg man har utan han är bra som han är. (Efter detta har vi en egenskriven låt som är en riktigt grym schlager denga!)
SLUT!

Detta var sagan, det kommer komma inlägg allt eftersom med bilder, men detta är ett projekt som det ligger mycket kärlek och tid bakom! Och vi är alla väldigt nöjda med resultatet! =)


I denna skog har våran saga utspelat sig!


RSS 2.0